יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

שימוע לעובד פחות משנה

כאשר מעסיק שוכר עובד חדש, הוא לרוב מצפה שזו תהיה מערכת עבודה שתחזיק מעמד לאורך זמן. לצערנו, ישנם מקרים שבהם הכימיה בין העובד החברה לחדש, לעבודה או להנהלה פשוט לא עובדים כמו שצריך, מה שדורש שימוע לאותו עובד. עם זאת, שימוע ופיטורין של עובד אשר נמצא במקום עבודה בתקופה בת פחות משנה הוא הליך מעט יוצא דופן שחשוב להכיר היטב לפני שיוצאים לדרך.

שימוע לעובד חדש

ישנם לא מעט מעסיקים ועובדים שמחזיקים באיזושהי תפיסה שגויה, לפיה לא ניתן לפטר עובדים חדשים. מדובר במחשבה לא נכונה, משום שהחוק בישראל לא מעניק לעובדים שום ״תקופת הגנה״ מפני פיטורין.

במידה ומגלים כי עובד מסוים אינו מתאים, וישנן סיבות הגיוניות וריאליות לפיטוריו, המעסיק ראשי להזמין אותו לשימוע לפני פיטורין בכל מסגרת זמן, גם אם העובד העניק לו שירותים בתקופת זמן שלא עולה על שנה. 

שימוע – הליך שחובה לבצע

אחת מזכויות העובד המשמעותיות ביותר שקבע החוק במדינת ישראל הוא הזכות לקבל שימוע לפני הפיטורין. מטרת השימוע היא להציג בפני העובד את הסיבות שבגינן המעסיק מבקש להפסיק את ההתקשרות בין השניים, וגם לתת לעובד הזדמנות להציג את הצד שלו ולענות לאותן טענות.

במקרים רבים, דווקא השימוע הוא זה שמצליח לחולל שינוי ולשפר את התפוקה או את היחסים בין שני הצדדים, אך ישנם גם לא מעט מקרים שלאחריהם מתקבלת ההחלטה להמשיך עם תהליך הפיטורין. 

שימוע לעובד פחות מחצי שנה

שימוע – בכתב או בעל פה?

החוק במדינת ישראל קובע כי על כל עובד, גם אם הוא עבד במקום מסוים פחות משנה, לקבל את הזימון לשימוע בכתב, כלומר במכתב שימוע רשמי שיתועד במסמכי החברה. על המעסיק להעניק לעובד את הזימון במשך זמן מסוים לפני השימוע עצמו, כך שהעובד יוכל להתכונן אליו, וגם לפרט בו את הסיבות שבגינן הוא מוזמן לשימוע. עם זאת, כדאי לדעת כי העובד יכול לבקש לבצע את השימוע בע״פ, למרות שהדבר פחות מומלץ.

פיצויי פיטורין למי שעובד פחות משנה

החוק במדינת ישראל קובע כי עובד יהיה זכאי לפיצויי פיטורין אך ורק אם הוא עובד במקום עבודה מסוים בתקופה שעולה על שנה, כך שבאופן עקרוני – מי שעבד פחות משנה במקום עבודה כלשהו לא יהיה זכאי לאותם פיצויים.

עם זאת, ישנם מקרים חריגים בהם העובד כן יוכל למשוך את כספי הפיצויים שהופשרו עבורו, אך לא תמיד מדובר בהחלטה משתלמת (ישנם כל מיני דיני מיסוי שעלולים לפגוע בעובד בהמשך הדרך אם הוא יחליט למשוך את אותם סכומים). ועדיין, אנחנו ממליצים לכם לבדוק את העניין, משום שיכול להיות שמדובר בסכום שיסייע לכם וכי אולי תהיו זכאיים להם למרות הכל. 

מה לעשות אם עברתי פיטורין ללא שימוע?

במידה ועבדתם במקום עבודה מסוים פחות משנה ועברתם פיטורין ללא לשימוע וללא שיחת שימוע – דעו כי המעסיק הקודם שלכם עבר על החוק ויש לכם עילה לתביעה. במקרה זה חשוב להיוועץ עם עורך דין לדיני עבודה, איש מקצוע הבקיא ברזי החוק ויוכל לסייע לכם לקבל את מה שמגיע לכם. רק כך תוכלו למצות את הדין עם המעסיק הקודם. 

 

אנחנו במשרד שלום בר מתמחים בדיני עבודה ונשמח ללוות גם אתכם לאורך כל הדרך עד קבלת הפיצויים. הצוות העסקי שלנו ישמח לעמוד לשירותכם, לשמוע את הסיפור שלכם ולייצג אתכם במקצועיות בבית המשפט עד שהצדק יתקבל. אנחנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר ולקבוע פגישת ייעוץ במשרד בטלפון: 03-5174455. 

 
מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com