יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

זכויות עובדים

פגעו בזכויות הבסיסיות שלך כעובד? צריך הגנה משפטית מעורך דין שבאמת נלחם על הזכויות שלך

✔️ למעלה מ-15 שנה בייצוג עובדים

✔️ בקיאות חסרת תקדים בזכויות העובד

✔️ ייעוץ וייצוג עובדים בתביעות משפטיות

✔️ מתן שירות איכותי ומקצועי לכל לקוחותינו

✔️ ליווי עובדים באופן אישי וישיר לאורך כל הדרך

 

עוד מימיה הראשונים של מדינת ישראל התפרסמה מדינת היהודים בשל חוקי העבודה המורחבים שבה, כאלו אשר הקנו לעובדים עוד במחצית המאה ה- 20 זכויות אשר אולי כיום נראות לנו מובנות מאליהן – אך כאלו שהיו לגמרי פורצות דרך בעודן מהוות מודל ודוגמה לשאר העולם הנאור בזמנו.

מנגד, דווקא לאור המוניטין הרב של חוקי העבודה בישראל מפתיע לגלות כי חלקים ענקים בציבור העובדים אינם מודעים כלל לעצם קיומן של זכויות עובדים ותנאי העסקה, כמו גם מה הן מונות או מאפשרות לעובד הפשוט.

לכן, במאמר הקרוב נרחיב על זכויות עובדים בכלליותן עבור עובדי המשק הישראלי על גווניו השונים.

איזה סוגי עובדים יש?

בהמשך לכך, בטרם נמנה את הייחודיות והיתרונות של כל עובד כשלעצמו, חשוב לציין כי קיימים מגוון סוגים שונים של עובדים במשק. כלומר, החוק מתייחס בצורה שונה לעובדים אשר פועלים כשכירים לעומת עובדים שמחזיקים בעסק עצמו (קרי מעסיקים), כאשר גם בתוך קטגוריית השכירים ישנן תת מחלקות כדוגמת עובדים שעתיים (המקבלים שכר על בסיס שעה) לעומת עובדים המקבלים תמורה חודשית.

יתרה מכך, עוד קבוצה אשר ניתן לה דגש מיוחד, כמו גם קבוצה אשר לעתים רבות זכויות עובדים אינן מתקיימות בעניינם, היא קבוצת עובדי הקבלן. החשיבות בהכרת זכויות בעבור עובדי קבלן היא גבוהה במיוחד בעיקר מכיוון שמדובר במקצועות פחות רווחיים, כאשר בהתאם העוסקים בהם לרוב אינם מודעים עד תום לאשר מגיע להם.

דמי נסיעה

זכות ראשונה אשר עובדים רבים אינם מממשים – היא זו הנוגעת לקיומם של דמי נסיעה בעבור עובדים הנאלצים לעשות שימוש בתחבורה ציבורית על מנת להגיע למקום העבודה עצמו. כלומר, נקבע כי מעסיק מוכרח לספק לעובדיו סכום שעומד על לפחות 22.6 ש''ח עבור כל יום עבודה.

הפסקות במהלך יום העבודה עצמו

כמו כן, כל עובד אשר עובד למשך 8 שעות זכאי לקבלת הפסקה של לפחות 45 דקות, כאשר בערבי חג ההפסקה מתקצרת בהתאם לקיצורו של יום העבודה לכדי 30 דקות בלבד.

בנוסף לכך, הפסקות קצרות כדוגמת הפסקת סיגריה, הפסקת התאווררות וכדומה אינן מהוות הפסקות רשמיות וכאלה אשר המעסיק אינו רשאי להפחית משכר עובדיו בעקבות קיומן.

קבלת הסכם עבודה – חובה על כל מעסיק

יתרה מכך, במסגרת זכויות עובדים ותנאי העסקה, על כל מעסיק קיימת החובה להעביר לעובדיו הסכם העסקה במסגרת 30 הימים מתחילת העסקתו. באותו הסכם אמורים להיות מפורטים כלל התנאים וההסכמים שאליהם הגיעו המעסיק והעובד, המטרה של כך היא להבטיח שהעובד יהיה מודע לעת בה התחיל לעבוד, האם עבודתו קצובה מראש, כמו גם את תיאור התפקיד, שמו של ממונה הישיר מעליו, ימי חופשה ומחלה שמובטחים לו ועוד.

למעשה מדובר במסמך שמשמש כחוזה בין המעסיק לעובד, וכזה אשר לאור הפרת חלק ממנו יכול העובד בעת מאוחרת יותר לבוא בדין וחשבון עם המעסיק – בין אם באמצעות דרישה לקיום אשר נכרת עימו בהסכם ובין אם באמצעות הגשת תביעה דרך בית הדין לעבודה.

קבלת שעות נוספות

כאשר אתם עובדים בעבודה אשר מתנהלת באמצעות משמרות או דרך סבבי עבודה קבועים, חשוב לוודא שמשך העבודה שלכם לא נגרר למעבר לשעות המותרות בחוק, כמו גם כי אתם מקבלים תמורה הולמת לעבודה במסגרת שעות נוספות.

כלומר, עבור מקום עבודה בו ישנו 6 ימי עבודה מעבר ל- 8 שעות העסקה על המעסיק לשלם בהתאם שעות נוספות, כאשר בעבור מקום בו ישנם רק 5 ימי עובדה שבועיים ניתן לעבוד עד 9 שעות מבלי לכרוך זאת בתשלום שעות נוספות.

מספר מדרגים:5 דירוג ממוצע:4.4

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com