יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

פירוק חברה ופשיטת רגל - מה אתם צריכים לדעת כמעסיקים?

קיימים מקרים בהם מעסיקים נקלעים לקשים כלכליים ומגיעים למצב של פירוק חברה או פשיטת רגל. מדובר על תהליך משפטי המביא לסיום פעילותו של המעסיק עקב צבירת חובות שאינו יכול לשלם.

במסגרת התהליך, יש מימוש של כלל הנכסים הנמצאים בידי המעסיק. כל זאת, על מנת להחזיר את החובות או לפחות חלק מהם. בסופו של דבר, החברה או העוסק נמחקים הן מבחינה משפטית והן מבחינת עסקית.

בעלים של חברה נמצא במצב של פירוק חברה ופשיטת רגל

איך חברה עשויה להגיע למצב של פשיטת רגל?

חדלות פרעון הינו מצב בו החברה אינה מסוגלת להחזיר חובות. חדלות פרעון יכולה להיות ממספר סיבות. מרמת הכנסה נמוכה ורמת הוצאות גבוהה. ככל שעולה רמת ההוצאות, עולות גם ההתחייבויות הנצברות וכאשר אין שינוי בהכנסות, בעיות תזרימיות כאשר החברה רווחית אך אינה יכולה לפרוע את חובותיה השוטפים עקב מחסור במזומנים.

אם אתם עובדים, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר המדבר על מצב העובדים בחדלות פירעון חברה.

אם אתם מעסיקים, המשיכו לקרוא.

מצב של חדלות פרעון ניתן לנהל במספר אפיקי פעולה. אפיקים אלו עומדים בפני בעל החוב וכמו כן בפני הנושים. דרך פעולה ראשונה היא לנסות להגיע להסדר מחוץ לבית המשפט. במסגרת אותו הסדר, הנושים מתחייבים לפרוס או להפחית את החוב שחייב להם המעסיק.

יש לא מעט מקרים בהם זוהי הדרך הנכונה ביותר לפתור את המצב המורכב שנוצר וזאת משום שיש אפשרות לקבל חלק מהכסף, עוד לפני כניסה לתהליך של פשיטת רגל ובתי משפט.

דרך פעולה שנייה היא באמצעות פנייה לבית המשפט. זוהי דרך שבוחרים בה, כאשר אין מנוס ואין אפשרות להגיע להסדר. במצב כזה, בעל החוב או הנושים פונים לבית המשפט ומבקשים לפתוח הליכי פשיטת רגל או פירוק חברה. את התהליך הזה מומלץ לעשות באמצעות עורך דין פירוק חברות.

תהליך פשיטת רגל של חברה או פירוק חברה

אם כבר נפתחו הליכים, בית המשפט רוצה לבדוק שאכן יש הצדקה למתן צו פירוק. משמעות צו הפירוק היא שכל ההליכים שעומדים כנגד החברה יהיו מוקפאים. כמו כן, עשויות להיות גם הגבלות על נכסיה של החברה. במסגרת הצו, יש מינוי של כונס נכסים.

זה מבצע הערכה של מצב ושווי החברה. בהמשך, יש מינוי של מפרק לחברה והוא אחראי על מימוש הנכסים של החברה לטובת החזרת החובות לנושים. כאשר מסתיים כל התהליך, בית המשפט מוציא צו המוחק את החברה ופוטר את הבעלים שלה מטענות משפטיות וכמו כן מחובות.

פירוק חברה וזכויות עובדים

כאשר יש חשש לכך שהחברה נמצאת בקשיים כלכליים, מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין כדי לנסות ולהקדים נושים אחרים, להגיש תביעות כנגד המעסיק ולבחון אופציות של הרמת מסך כנגד הבעלים.

ברגע שהחברה הכריזה על פירוק חברה הדבר הוא כמו מתן הודעת פיטורין. מבחינת זכויות העובדים, מי שידאג למימושן הוא המוסד לביטוח לאומי.

במקרה של פירוק חברה כפי שהוזכר לעיל, מימוש הפיצויים יהיה באמצעות תשלומים הכוללים תשלום שכר על פי הגדרתו בחוק הגנת השכר, פיצויי פיטורין, תשלום ימי חופשה שנתית, תשלומים לקופות גמל במקרה שלא הועברו על ידי המעסיק וכו'.

עוד בנושא פיצויים ניתן לקרוא במאמר פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה.

עוד בנושא זכויות העובדים, ניתן לקרוא במאמר זכויות עובדים בפירוק חברה.

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com