יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

חדלות פירעון ושיקום כלכלי – פתיחת דף חדש למעסיקים

אין ספק שמשבר הקורונה גרם לפגיעה כלכלית גדולה במשק הישראלי ובכלל לשווקים בעולם. בשל המצב שנוצר, לא מעט חברות ועסקים נאלצו לקבל החלטות בתנאים קשים. אלו באו לידי ביטוי כתוצאה מהמצב בו נמצאים החברה או העסק וכמו כן מחוסר הוודאות הקשורה בהתנהלות השווקים והמשק.

משבר הקורונה השפיע לא רק על המעסיקים, אלא גם על העובדים, הלקוחות והספקים. התוצאה השלילית שנוצרה בגינו היא כניסה למיתון עמוק. אם ננסה להסביר את העניין בפשטות, ברגע שמתקיים תהליך של מיתון, הרי הוא מנבא ירידה בהכנסות.

שילוב של ירידה כזאת יחד עם אי וודאות לגבי הכנסות עתידיות של החברה או העסק, עשוי להוביל לחששות ואף ספקות לגבי כושר הפירעון של החברות והעסקים. כלומר בגדול, יכול להיות שאלו לא יוכלו לעמוד בהתחייבויות כלפי עובדים וספקים במועדים הנדרשים וכך יחלו עיכובים בתשלומים.

מצב קיצוני יתבטא באי יכולת לשלם  תשלומים כמו משכורות לעובדים או תשלומים על רכישה של מוצרים ושירותים. בגלל אותם קשיים כלכליים גדולים, המעסיקים יכולים לפתוח בצורה יזומה בתהליך הנקרא חדלות פרעון ושיקום כלכלי.

מעסיק בודק כיצד לפתוח דף חדש ולהשתקם כלכלית

מה אומר תהליך פרעון ושיקום כלכלי?

כאשר מוגשת בקשה לחדלות פרעון של חברה, מה שבוחנים קודם הוא את היכולת הכלכלית של המעסיק להחזיר את חובותיו במלואם או את חלקם. במידה ובקשתו אושרה, הוא עשוי לקבל פטור מתשלום כל החובות שלא הצליח לכסות. אותו פטור מעניק לו מרווח נשימה והכי חשוב - התחלה חדשה ללא חובות בכלל.

מי שאחראי על תשלום החובות שיש למעסיק כלפי עובדיו למשל, הוא המוסד לביטוח לאומי. יש לקחת בחשבון שכאשר מתחילים תהליך כזה, סביר להניח שיוטלו גם הגבלות שונות על אותו המעסיק. אלו כוללות בין היתר, צו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה על החזקת דרכון וכו'.

זכויות עובדים בתהליך פירוק חברה – איך מבוצע תשלום החובות?

זכויות עובדים בפירוק חברה מוגנות בחוק. למעשה, המוסד לביטוח לאומי צריך לשאת בכל התשלומים שהמעסיק נשאר חייב לעובדיו כולל העברת תשלומים לקופות גמל, קרנות פנסיה וביטוח מנהלים (במידה ואלו לא שולמו על ידי המעסיק).

על מנת שהבקשה לתשלומים האלה תטופל בהתאם, העובד יידרש להציג צו פירוק או צו פשיטת רגל של החברה בה הוא עבד. במידה ולמעסיק יש נכסים, חובותיו לעובדים ישולמו מהם ולא ישולמו דרך הביטוח הלאומי.

ביצוע התהליך בליווי עורך דין פירוק חברות

ההמלצה הכי טובה שניתן לתת למעסיקים שהכריזו על חדלות פרעון, היא לא לנסות להגיש את הבקשה באופן עצמאי וכן לקחת את שירותיו של עורך דין מתאים.

עורך דין פירוק חברות שהינו מומחה בדיני חברות ובעל ניסיון בתחום ילווה את המעסיק לאורך כל תהליך פירוק החברה וכמו כן ידאג להגשת המסמכים הנדרשים וייצוג משפטי וכל זאת על מנת שכל התהליך יתנהל בהצלחה ובצורה מהירה וללא בעיות מיוחדות.

בגדול, התהליך מתחיל במשרד עורכי דין ובמסגרתו יינתנו הפרטים המלאים של החברה או העסק, הכנת מסמכי הפירוק של החברה וחתימת המעסיק בנוכחות עורך דין ולאחר מכן, הגשה לקבלת פטור מאגרות שהחברה כבר לא צריכה לשאת בהן כי היא הכריזה על פירוקה.

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com