בישראל מוגשות מדי שנה אלפי בקשות לפירוק חברה. מדובר על תהליך משפטי וכמו כן בירוקרטי שמעורבים בו המון מסמכים, טפסים ואישורים. את התהליך חשוב לבצע בצורה ראויה ונכונה וכל זאת על מנת למנוע מצב בו החברה יכולה להיות מפורקת שלא כדין ואז היא תמשיך להיחשב כפעילה ולצבור חובות.
לכן ההמלצה היא לקבל ייעוץ משפטי באמצעות פנייה אל עורך דין פירוק חברות. עורך דין כזה יטפל בכל השלבים הקשורים לפירוק החברה באופן מקצועי.
פירוק כמו כן הוא, תהליך המביא לסיום פעילותה של החברה. המטרה של כל התהליך הזה היא ליצור ריכוז של נכסי החברה ולחלק אותם לנושים. כאן חשוב להזכיר שבמידה והחברה העסיקה עובדים, אז העדיפות תהיה לשלם להם קודם ולאחר מכן לשלם לנושים. על פי דברי החוק, קיימים שני סוגים של פירוק: פירוק בידי בית המשפט ופירוק חברה מרצון.
ראשית יש לבדוק את סוג החברה. האם מדובר על חברת יחיד או חברה פרטית שאינה חברה יחיד. על פי דברי החוק, יש היתר לכל אחת מהחברות שהוזכרו לעיל, להתפרק מרצון.
תהליך הגשת הבקשה כולל בתוכו מספר שלבים בהם:
יש לדאוג מבעוד מועד לנושא של פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה. יש להתחיל תהליך של פנייה למפרק או נאמן ולמלא בקשה מסודרת לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לעובדים. לבקשה יש לצרף ראיות כמו, תלושי שכר, סידורי עבודה, דוחות נוכחות וכו'.
השלב הבא יהיה בדיקת הבקשה והמסמכים המצורפים לה, על ידי המפרק או הנאמן. לאחר מכן, אלו יעבירו את החלטתם לביטוח הלאומי. המוסד לביטוח לאומי, ידון גם הוא בבקשה וייתן את החלטתו. במידה והיא מאושרת, התשלומים יועברו לחשבונות הבנק של העובדים.
אם ההחלטה לא מאושרת, ניתן להגיש ערעור. את כל התהליך שהוזכר לעיל מומלץ לעשות בסיוע של עורך דין מומחה בדיני עבודה, שידאג שהעובדים יקבלו את מלוא זכויותיהם לפי החוק.
לקריאת מאמר נוסף המדבר על זכויות עובדים בפירוק חברה.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: