עבור רבים מאיתנו החיים בחו"ל נראים יפים יותר ומעניינים יותר בהשוואה לחיים בארץ. עבודה בחול מאפשרת רבים להגשים את החלום לאחר השירות הצבאי וליהנות מכל היתרונות שיש למקום להציע. למרות ההתרגשות הגדולה, חשוב לציין כי גם אנשים העובדים בחו"ל הינם בעלי זכויות אשר לא תמיד דומות לזכויות בישראל - בכתבה הבאה נפרט על הזכויות ותנאי העבודה.
לפי החוק בישראל, המעסיק צריך לתת לעובד הודעה מוקדמת של יום עבור כל חודש עבודה לעובד במשכורת חודשית, זאת במסגרת חצי השנה הראשונה לעבודתו. אם מדובר בסכום המשולם לפי שעה בהתאם לדיני העבודה העובד זכאי לקבל הודעה מוקדמת של יום על כל חודש עבודה. בכל הנוגע לנושא של עבודה בחול, המצב די שונה - אם ניקח לדוגמא את ארצות הברית, הרי שם אין חוק המחייב לתת למעסיק הודעה מוקדמת טרם פיטורין ובאירופה אין חוק הקובע להודעה הודעה מוקדמת ובאנגליה למשל עובד המועסק תקופה של שתים עשרה שנים זכאי להודעה מוקדמת של שבועיים.
בישראל עובד זכאי לפיצויי פיטורין של חודש עבודה עבור כל שנת עבודתו, כן גם במקרה הנ"ל מדינת ישראל נחשבת לאחת המדינות הנדיבות למדי בהשוואה למקומות אחרים בעולם. בכל המתרחש במסגרת עבודה בחו"ל אין זה כך. אם ניקח לדוגמא את ארצות הברית הרי שם אין חוק המחייב מעסיקים לתת לעובדים פיצויי פיטורין - תחום זה מעוגן במסגרת חוזים אישיים של כל עובד. לעומת זאת בקנדה זה כבר סיפור אחר- הפיצויים נחשבים נדיבים יותר. עובדים המתגוררים בקנדה ועבדו במקום עבודה למעלה מ-5 שנים יהיו זכאים לקבלת פיצויי פיטורין בסכום זהה לשבוע עבודה על כל שנת עבודה, זאת במידה והמעסיק מגלגל מחזור עסקאות של למעלה מ-2.5 מיליון דולר קנדי. אם נרחיק עד לשבדיה הקרה נגלה כי מדובר במדינה נדיבה למדי מבחינת תנאים סוציאליים, אבל גם בה אין חוק באשר לפיצויי פיטורין - העובדים במקומות העבודה מקבלים פיצוי אך כחלק מההסכמים הקיבוציים במקום העבודה שלהם.
בהשוואה למדינות בחו"ל ישראל נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בכל הקשור לחופשת לידה. אישה אשר יצאה לחופשת לידה ממקום עבודה תהנה מחופשת לידה ארוכה יחסית עד עשרה שבועות בתשלום הכוללים תנאים מסוימים באישור הביטוח הלאומי. בכל הקשור במסגרת עבודה בחול וחופשת לידה, בארצות הברית למשל התנאים פחות טובים. כל הורה זכאי לחופשת לידה של 12 ימים ללא תשלום על כל שנת עבודה. אם (חס וחלילה) במהלך ההריון מתפתחים סיבוכים ועובדת נאלצת להיעדר מעבודתה, אז ימי ההיעדרות יחשבו כניצול של ימי החופשה ללא תשלום. לעומת זאת, אוסטריה נחשבת למדינה נדיבה למדי ומעניקה ליולדת שנה שלמה אך ימי החופשה אינם ניתנים בתשלום. המדינות הנדיבות ביותר הן שבדיה ויפן. יפן מאפשרת חופשת לידה בתשלום של 26 שבועות ואילו שבדיה מאפשרת חופשת לידה של שנה תוך השתתפות בהוצאות מטפלת.
לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד: