יצירת קשר
לכל שאלה חייגו:
03-5174455

זכויות של עובדים במשמרת לילה

עובדי משמרות הלילה – הכירו את זכויותיכם

ארגונים רבים פועלים סביב השעון. במשך כל ימות השבוע הם מעניקים שירות ומענה ללקוחות גם בשעות הלילה, וכדי לעמוד בהתחייבות הזו כלפי הלקוחות הם מגייסים עובדים שמוכנים לעבוד גם במשמרות מאוחרות למדי. בחלק ניכר מהמקרים מאיישים סטודנטים את המשרות הללו, בעיקר משום שזוהי הדרך האידאלית לשלב בין עבודה ללימודים.

השאלה העיקרית שנשאלת על ידי הסטודנטים והעובדים שחלק ניכר מעבודתם מתבצעת בלילות, האם מגיע להם שכר גבוה יותר ומה לגבי ימי חופשה והטבות אחרות? עובדי משמרות לילה והחגים צריכים להכיר את זכויותהם אשר הן פועל יוצא של זכויות עובדים.

שעות העבודה במשמרת הלילה

החוק מגדיר כי משמרת לילה היא כל משמרת ששעתיים מתוכה לפחות הן בטווח שבין 22:00 ל-6:00. משמרת שעונה על ההגדרה הזו לא יכולה להימשך יותר מ-7 שעות (בהשוואה ל-8 שעות המותרות למשמרת יום). עם זאת, אין לעובדי הלילה פיצוי ייחודי או שכר גבוה מהמקובל בארגון.

מצד שני, עבודת לילה שתימשך יותר משבע שעות תצדיק תוספת תשלום לשעות נוספות. אם כן, סטודנטים שרוצים לשלב בין עבודה ללימודים בהחלט ישמחו לדעת שהמשמרת הלילית שלהם קצרה יותר בהשוואה לחבריהם שעובדים בשעות הבוקר. 

זכויות העובדים בלילה

הגבלות על עבודת לילה

בעוד סטודנטים בוחרים לעבוד במשמרות הלילה מתוך נוחות הגיונית למדי, החוק קובע מקרים שבהם לא ניתן להעסיק עובד או עובדת במשמרות לילה.

נשים בהיריון אינן רשאיות לעבוד במשמרות הלילה עם הגעתן לחודש החמישי, כפי שאינן מחויבות לעבוד שעות נוספות וגם לא ניתן להעסיקן בימי מנוחה ובחגים, אלא אם העובדת הביעה את הסכמתה לעבוד במשמרת הלילה.

אישור זה חייב להינתן בכתב לצד אישור רפואי. באופן דומה, גם בני נוער אינם רשאים למשמרת לילה טרם מלאו להם 18 שנים, למעט אם התקבל אישור מיוחד של משרד התמ"ת לפיו מותרת עבודת בני נוער עד השעה 23:00.

הכרת הזכויות והמגבלות הללו היא חשובה לעובדי משמרות הלילה, שכן גם לכם זכויות משלכם, בדיוק כפי שניתנות זכויות לעובדים קבועים שאינם מגהצים את כרטיס הנוכחות בשעה שבה רוב החברים שלכם כבר ישנים.

מספר מדרגים:6 דירוג ממוצע:5

לייעוץ בנושא דיני עבודה
ללא כל התחייבות מצדכם
השאירו כאן פרטים ונחזור אליכם מיד:

לוי אשכול 68 קרית אונו, קומה 8 בניין B
03-5174455
03-5174456
OFFICE@shalombarlaw.com