פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

היי, רציתי לשאול ..
לקוח שאומר לך בטלפון "אתה רק תכתוב את המייל שלי ואל תשאל שאלות ואל תדבר . תעשה מה שאני אומר לך" אתה מנסה לברר מה שם הלקוח מה הוא רוצה שאשלח לו והלקוח אומר לי שעליי לשתוק כל השיחה ולציית לדבריו .
מותר למעסיק להגיד לי שעליי לבצע כדברי הלקוח בצייתנות ? אין איזה תנאי בסיסי של כבוד שמגיע לעובד לקבל כשהוא מדבר מול לקוחות ? אני שואל את עצמי איפה חוצה הגבול של כבוד בסיסי בין בני אדם למה שמעסיק מותר לדרוש.

שלום
קיבלתי מחחברת ביטוח צבירה של עובד עם שני סכומים:
1. צבירת פיצויים לעובד- נניח 300 אלפי ש"ח.
2. סך פיצויים למס- 420 אלפי שח.
המשמעות היא שלמעסיק יש 300 והשאר שייך לעובד? זה רווחים בקופה? האם למעסיק אין חלק ברווחים כלל?
תודה

לא ניתן לתת מענה לפי נתוני השאלה, יש לבדוק את הנתוני הפוליסה וסוג הבטוח, קיימות פוליסות מסוג משתתף ברווחים בהן הרווחים שייכים לעובד וקיימות פוליסות אחרות. אשמח לעמוד לרשותכם לקבלת פרטים נוספים ומתן מענה בטלפון 03-5174455

שלום
יש לי עובד שהחל לעבוד ב1992 בשכר 10,000 ש"ח. בשנת 2000 שכרו היה 12000. ועלה עם השנים עד ל15000 ש"ח.
הוא לא חתום על סעיף 14. אבל אני יודע שיש משהו עם סעיף 14 משנת 2008.
לעובד הופרש משנת 1993 8.333% לפיצויים.
האם אני חייב לשלם לו פיצויים של שנות עבודה כפול שכר אחרון? בגלל העלאות השכר יש לא מעט להוסיף לו. רציתי לדעת אם תשלום של שכר אחרון כפול ותק הוא לפנים משורת הדין במקרה זה או שהוא חוק.
מדובר בענף המוסכים - אם יש צו הרחבה לגבי זה
תודה!

בהתאם לנתוני השאלה נראה כי הנכם חייבים השלמה אך ורק לתקופה בה לא היו הפרשות עבור שנת 1992-1993 שלא בוצעו הפרשות, ההשלמה הינה לפי השכר האחרון.

לפני מספר שבועות המעסיק החליט לשנות את שעות העבודה שלי. התנגדתי לכך בהודעת ווטסאפ, ולאחר מכן הנושא תוקן.
כשבועיים לאחר מכן הייתה הרעת תנאים נוספת, הפעם בנושא אחר. לאחר שיחה עם המנהל הבעיה לא תוקנה, ולכן שלחתי מכתב התראה בגין הרעת תנאים. בעקבות המכתב גם הנושא הזה תוקן.
אני חושש שבזמן הקרוב תהיה שוב הרעת תנאים מצד המעסיק.
השאלה שלי היא: אם תהיה הרעת תנאים שלישית, האם אני עדיין חייב להתריע ולתת למעסיק הזדמנות נוספת לתקן, או שבנסיבות כאלה ניתן להתפטר בדין מפוטר ללא התראה נוספת?

בכל המקרים לא נעשה שימוע לפני.

בוקר טוב,
עובדת שהתקשרה להודיע 16 שבועות אחרי הלידה כדי להודיע שהיא לא חוזרת, כי היא מצאה עבודה אחרת (לא לצורך טיפול בילד). האם היא חייבת בימי הודעה מוקדמת?
תודה רבה

עצם העובדה כי מצאה עבודה אחרת לא מעידה כי ההתפטרות אינה לצורך טיפול בילד, יתכן והעובדה החדשה קרובה יותר לביתה השעות נוחות יותר וכו'
לכן אין תשובה חד משמעית האם חייבת הודעה מוקדמת, ונדרשים פרטים נוספים לגבי נסיבות ההתפטרות
יודגש כי גם אם חייבת הודעה מוקדמת ספק גדול אם ביה"ד יחייב אותה בתשלום לאחר חופשת לידה

אני יודעת שמקום העבודה יותר מרוחק, היא לא עובדת פחות שעות.
כמו כן בשום שלב בשיחה היא לא תלתה את העזיבה בטיפול בילד.

שלום
המעסיק מוריד לי קיזוז של הפחתת חרבות ברזל גם ב2026 האם החוק מחייב הפחתה בהבראה בגין חרבות ברזל גם ב2026?

ההפחתה הינה זמנית לשנים 2024- 2025 בלבד. המעסיק אינו רשאי להפחית דמי הבראה בשנת 2026

האם רצוי או מותר לחשב מחירי ימי עבודה, במשכורת שאני משלם, לפי מספרי ימי העבודה הקיימים בפועל בכל חודש, ולא החלק ה 25 של השכר, במקרה שבוע עבודה 6 ימים, למשל
למשל בחודש יולי הנוכחי יש 27 ימי עבודה, ואני משלם למטפלת 6,000 שקל למשרה מלאה. כדי לחשב כמה לשלם, אם היא בחו"ל החודש 20 ימי עבודה מעשיים (ללא שבתות) והיא זכאית ל 16 ימי חופשה (ימים מעשיים, לא שבת), אזי:
מספר ימי העבודה בתשלום: 27-20+16=23
מחיר יום עבודה: 6,000/27≈222
אשלם: 5,106=222x23

חישוב החופשה נעשה לפי השכר הממוצע ב 3 החדשים הקודמים ליציאה לחופשה , חישוב השכר הממוצע הינו סה"כ השכר לחלק ל 90, מספר ימי החופשה לצורך המכפלה הינו כל ימי החופשה לרבות ימי מנוחה

ובכלל, לצרכים אחרים - תשלום חג, שבת וכ"ו

במידה ומדובר בעובדת במשכורת חדשית, יש לחלק את השכר החדשי ב 30 ולכלול בימים המשולמ ים גם ימי מנוחה, יש מעסיקים שנוהגים לחלק ל 25 או ל 21.66 במתכונת של 5 ימי עבודה, מכיון שאין הוראה ברורה בחוק כיצד לחשב כל השיטות אפשריות.
השיטה שהצעת בשאלתך של חישוב משתנה בהתאם למספר הימים בחודש פחות מקובלת ויוצרת אי וודאות בקשר לערך היום גם לרכיבים אחרים.
החישוב של ערך יום אינו קבוע לכל הרכיבים, וכך לדוגמא בנושא דמי חג הפסיקה מנחה כי ערך יום לדמי חג יהיהי שווה לערך יום מלא של העובד בעבודתו הרגילה.

אני מעסיק מטפלת לאמי בהעסקה ישירה. אני מחשב כך רק בחודשי החופשות השנתיות.
כשעבדתי קבלתי משכורת מלאה ביום חג, כך אני נוהג כלפיה. אבל למה ערך יום עבודה שונה בין תשלום עבור שארית ימי העבודה בחודשי החופשה לבין תשלום ליום חג? כך לגבי עבודה בשבת: 1.5 פעמים ערך יום (פלוס שעת עבודה)?
החישוב בשיטה הפרטנית מדוייק ולכן הוגן יותר. האם הדבר נבחן אי פעם?
תודה מאוד על ההתיחסות מפורטת. גם אם לא קבלתי תשובה החלטית זה כנראה גם בגלל שאין

לצערי לא ניתן במסגרת הפורום לתת הסברים מדוע חישוב בחוק אחד שונה מחוק אחר או מצו הרחבה, במידה והינך מבקש הסבר תוכך לתאם פגישת יעוץ מסודרת במשרדנו.

«   «הבא   | 114 | 113 | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | 102 | 101 | 100 | 99 | 98 | 97 | 96 | 95 | 94    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close