פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

שלום רב
ברצוני לדעת מאיזה גיל גבר יכול לצאת לפנסיה עקב אי יכולת עבוד במקצוע? איך יודעים מה אחוז הפנסיה שכר שיקבל? הגבר בן 55
תודה רבה



לא ניתן לענות על השאלה מבלי לבחון את הנתונים הספציפיים של אותו אדם. אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה בפגישה אישית



שלום רב
ברצוני לדעת. באם נזקפים לזכותי 180 ימי מחלה ובתקופה זו עקב ניתוח הוצאתי אישור רופא לימי מחלה זה החודש השלישי ברצף. האם המעסיק יכול לסרב להמשיך לשלם לי חודש נוסף? למרות שיש לי אישור רפואי לעוד חודש? תודה מראש



בהתאם לנתוני השאלה נראה כי קיים הסכם קיבוצי או הסכם אישי המסדיר את תשלום המחלה מעבר לצבירה החוקית .
כעקרון המעסיק מחוייב לימי המחלה שמפורטים בתלוש. כמובן שיש לבדוק את תנאי התשלום בהסכמים אם קיימים



שלום לך,
יש לי שאלה שאני קצת מסוקרנת לגביה. אם בן אדם נתבע למשל על דיבה בסכום 30000, והבן אדם הוא אדם שמרויח קצבה של 3000 ומוכר כנראה ביטוח לאומי. האם זה סיפור שיכול להיות הגיוני?
מה בתי המשפט עושים במקרה כזה שאין לנתבע איך לשלם? האם אפשר להמיר את זה כמו הקנסות, לימי כלא?
או שאולי בכלל מהתחלה הם בודקים את המצב ומגיעים להבנה,ונותנים לנתבע קנס לפי מה שהוא יכול לשלם? תודה



לצערי לא ניתן לענות במסגרת הפורום על שאלות תאורטיות לצורך העשרת הידע.



לום
לפני כחודשיים סיימתי יחסי עובד מעביד בחברה שבה עבדתי ועדיין לא קיבלתי את כספי הפיצויים המגיעים לי עבור 40 שנות עבודה בחברה.
שאלתי היא - כמה זמן אחרי שמסרתי לחשב השכר של המעביד את מסמכי אישור טופס 161 א' מרשות מס הכנסה, המעביד נדרש לשחרר לרשותי את כספי הפיצויים הצבורים בקופת הגמל ובפוליסת ביטוח המנהלים ?

שאלה נוספת - האם למעביד קיימת זכות כלשהי לעכב את שחרור כספי הפיצויים בתואנה שאני אחראי לאובדן של ציוד מיחשוב שערכו כחדש מזערי מאוד יחסית לכספי הפיצויים ושכיום עקב הפחת ערך הציוד שלא אותר הינו חסר ערך בספרי החברה ? (בתהליך סיום העבודה נדרשתי לאתר על ציוד מיחשוב שהייתי "חתום" עליו ושהיה בשימוש גם ע"י שאר העובדים).
חשב השכר של המעביד מעכב את תהליך שחרור כספי הפיצויים בתנאי של איתור ציוד המיחשוב ה"אבוד"
אודה לקבלת התייחסותכם
אשר



מדובר בהלנה של פיצוי הפיטורים. ככל שלא ישוחררו באופן מיידי אשמח לעמוד לרשותך למיצוי זכויותיך



שלום, אני עובדת פרא רפואי בגן חינוך מיוחד(דרך עמותה), הגן נכנס לבידוד עקב ילדה חולה. אני לא נחשפתי לילדה ועל כן לא נכנסתי לבידוד. אני עובדת חודשית ומקבלת שכר גלובלי.
מקום העבודה נתן לי אפשרות לעבודה מרחוק של 40% ודרישה להשלמת 60% בשעות אחרות או בימים אחרים( שאינם ימי עבודתי). האם מקום העבודה פועל כחוק?



גם אם יש בהצעה משום הרעה בתנאי העסקה, מכיון שמדוב בהרעה זמנית לא ניתן לטעון כי מדובר בהרעה מוחשית, ובמידה ולא תקבלי את ההצעה קיים סיכוי שלא תהיי זכאית לשכר.
כמובן שיש פתרונות נוספים, חופשה, חל"ת



שלום רב,
אני חתומה על סעיף 14 ומתכוונת להתפטר מעבודתי לאחר שנה וחצי
אני מבינה שאני אמורה לקבל את הפיצויים שנצברו בקופה אבל השאלה שלי האם מעסיק חייב להשלים לי את הפיצויים?ההפרשות לקופה התחילו רק לאחר חצי שנה מכיוון שלא הייתה לי פוליסה פעילה,לכן נכון להיום נצברו לי פיצויים בגין שנה ולא שנה וחצי.
תודה



במידה והינך מתפטרת בנסיבות שאינן מזכות בפיצוי פיטורים, הינך זכאית לקבל אך ורק את הסכומים שנצברו בקרן ללא כל השלמה.



שלום יש לי דיון בעוד יומיים בבית דין לעבודה . כעת תקף אותי וירוס בטן וחריף ואני לא יכול לצאת מהבית . מרגיש לא טוב. יש לי פתק מרופא. אני התובע בתיק מה עושים במקרה כזה? הוזמן גם עד להעיד. מה עושים אם מצב בראותי לא מאפשר לי להגיע לדיון?



מגישים בקשה לבית הדין לדחית מועד הדיון, מפרטים הסיבה ומצרפים תעודת המחלה
כל עוד לא התקבלה החלטה על דחיית המועד, המועד תקף



במשך 5 חודשים קיבלתי דמי אבטלה והייתי אמורה לקבל אותם עד יוני 2021. מצאתי עבודה. עבדתי במשך שבוע בלבד (הודעתי לביטוח לאומי) ואז החלטתי להפסיק לעבוד מהטעמים הבאים: 1. העבודה לא תאמה את יכולותיי (עמידה על הרגליים במשך שעות), 2. המעסיק לא שמר על כללי הזהירות הנדרשים כדי למנוע הדבקה בקורונה. חששתי לבריאותי. איני מוצאת עבודה.
שאלתי:
האם אוכל לשוב ולקבל דמי אבטלה שכן איני מוצאת עבודה? כיצד?



כעקרון מי שמתפטר צריך להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי האבטלה, אלא אם התפטר עקב נסיבות שאינן מאפשרות לו להמשיך לעבוד, ונושא זה נתון לבחינה ושיקול דעת של המוסד לבטוח לאומי.
יחד עם זאת מכיון שהיית זכאית לדמי אבטלה , המוסד לבטוח לאומי יכול לראות אותך כמי שהתפטר מ"עבודת ביניים" ואז גם אם התפטרת לא תצטרכי לעבור את תקופת ההמתנה. כדי לברר האם הינך עומדת בקריטריונים הנדרשים עלייך לפנות למוסד לבטוח לאומי. מומלץ להגיש את התביעה לדמי אבטלה לציין את הזכאות הקודמת ולהמשיך לפעול בהתאם לתשובת המוסד לבטוח לאומי,



שלום
האם תקנות סדר הדין החדשות המגבילות אורך כתב תביעה וההגנה ל-10-11 עמ',
חלות גם בביה"ד לעבודה?!
תודה



שלום , לאחרונה נשלחה לחלק גדול מעובדי החברה שבעא אני עובד דרישה לחתום על הסכם סודיות. על פניו נשמע הגיוני , אבל בהסכם מסתתרים סעיפים של התחיבות , במידה ומעונינים להתפטר לא לעבוד אצל לקוחות החברה , ספקים או חברות מתחרות במשך תקופת צינון של שנה. כמו כן - מבקשים להתחייב שכל רעיון שעובד עובד עליו באופן עצמאי , אם הוא קשור ישירות או לא קשור ישירות לחברה ואפילו אם נעשה בזמנו הפנוי - שייך לחברה וכל הזכויות והרווחים ממנו שייכים לחברה. האם הסעיפים האלה חוקיים ? או שהם מנוגדים לחוק חופש העיסוק ? תודה



ניתן להעלות בהסכם סעיפי אי תחרות ושמירה על קניין רוחני. כדי שהסכם אי תחרות יהיה לו תוקף בדרך כלל בית הדין ידרוש תמורה. יחד עם זאת חתימה על הסכם כזה במהלך העבודה בניגוד לפני ההתחלה ינתן לו תוקף חזק יותר.
לעניין הקניין הרוחני מדובר בנושא למשא ומתן ואין מניעה לקבוע כך או אחרת



שלום רב,אני מועסקת מעל 10 שנים באותו מקום עבודה, 9 שעות ביום ולא חתומה על סעיף 14. לפני כ4 חודשים ילדתי... קבלתי הצעה ממעסיק אחר של תנאים קצת יותר טובים ממה שיש לי כיום והורדת שעות ל8 ביום (במקום 9). פניתי למעסיק שלי שקבלתי הצעה זו ואם יוכל לעמוד בתנאים של 8 שעות ביום מאחר ובשעה שיורדת אוכל להיות יותר עם התינוק שלי. כ20 שעות בחודש יותר עם התינוק.הוא אמר שלא יכול. במידה ואתפטר, האם אני זכאית לפיצויים מוגדלים, כלומר משכורת אחרונה כפול מספר שנים? כי כעת אני יותר שעות עם התינוק?



האם מדובר בהתפטרות לצורך טיפול בילד בספק, לפי הנתונים יש גם שיפור בתנאים כנראה גם בשכר. התשובה אינה חד משמעית ונתונה לשיקול דעת ביה"ד



עובדת כמנהלת לישכה עם קהל אני בחל״ת עד 30/6/21 המעסיק הציע לי חזרה לעבודה ללא תאריך צפי ב-50%במקום 100% או פרישה מרצון . לא נתתי לו עדיין תשובה
קיבלתי למייל הסכם פרישה האם אני מחוייבת כפי חוק לתת תשובה או להגיד שאענה לו לגבי 2 ההצעות בסיום החל״ת
אני מעוניינת לחזור אך לא בקיצוץ כזה ובהורדת סמכויות
במקרה שלי אני יודעת שזה אישי כי אני חלק מהועד הזמני לחתימת הסכם (ההסכם עדיין לא נחתם) -2 עובדים פוטרו/התפטרו בשל כך



המעביד הפסיק את עבודתי עקב גילי (67) פרישה חובה, לאחר שימוע האריך בחודש. האם זה נחשב לפיטורין לצורך זכאות ל מענק הסתגלות לבני 67 ומעלה (אין לי פנסיה). תודה על התשובה.



ככל שפוטרת נראה כי הינך עומד בקריטריונים והינך זכאי למענק ההסתגלות



החל מאפריל 2013 ועד יוני 2019 הועסקתי 7 איטרציות באותו מקום עבודה, חתמתי מולם על חוזי עבודה במקור לתקופה של עד שישה חודשים, שלפעמים התארכה, זאת כחלק מהתנאים של המכרז (מקום עירוני) תוך כדי "תקופות צינון" בהם לא הייתי מועסק אצלם בין לבין בכדי להימנע מצבירת זכויות או וותק. התקופות שעבדתי:
אפריל 13-ספטמבר 13 (7 חודשים, 3 הפסקה)
ינואר 14-נובמבר 14 (11 חודשים, 2 הפסקה)
פברואר 15-יוני 15 (5 חודשים, 3 הפסקה)
אוקטובר 15-מרץ 16 (6 חודשים, 6 הפסקה)
ינואר 17-יוני 17 (6 חודשים, 6 הפסקה)
ינואר 18-יוני 18 (6 חודשים, 11 הפסקה)
יוני 19 (1 חודשים)
לא הייתה לי קרן פנסיה לכל אורך השנים האלו, ולכן חוץ משכר עבור עבודתי לא קיבלתי שום דבר נוסף מהם.
האם יש לי עילה כלשהי להפרת זכויות בנוגע לתנאי ההעסקה האלו? קיבלתי עצה מגורמים במקום שגם היו מתוסכלים מעט בזמנו מההתנהלות לתבוע, שכן זה אינו צודק, אבל רציתי לברר בתכלס מה אפשר לעשות אם בכלל. תודה!



ככל שחלפו פחות מששה חדשים, קיים רצף העסקה. תשומת הלב כי חלה התיישנות על התקופה שקדמה לחודש פברואר 2014.
אם תוכל להראות כי אכן מדובר בפעולה המכוונת לנשל אותך מזכויותיך יתכן ויש מקום לטעון לרציפות. לעניין התכנות תביעה בעניין זה יש לבחון את היקף השכר וההעסקה בכפוף להתיישנות



שמי ישראל ואני מנהל חשבונות שחיפשתי עבודה ומקום עבודה שפניתי אליו אמר לי שהוא לא יכול להזמין אותי לראיון אך ורק בגלל שעובדות שלו דתיות ולכן בגלל שאני גבר אני לא יכול לבוא לראיון ויש לי ראיות לכך ( שיחות בוואטספ ) ותיעוד של הכל ושאלות שלי הן
1. האם אני יכול להגיש תביעה על כך ?
2. מה הסיכוי הצלחה שלי בתביעה כזאתי ?



שלום. אני עובד 12 שעות פעם בשבוע בליל שישי משעה 1 בלילה עד 1 ביום שישי. הסיכום שלי בעל פה עם בעל העסק שאני מקבל על שעות לילה 150% מהשעה הראשונה.
בתלוש שכר אני באמת מקבל 150% אבל הבעיה היא שההגדרה שכתובה באותה שורה בתלוש היא "שעות נוספות" ולא כ"תעריף לילה" ולכן אותם שעות לא נחשבות לי לעניין צבירת ימי חופשה כי אין צבירת חופשה על שעות נוספות. ומשום כך אני נפגע בכך שיש לי רק יום או יומיים חופש בשנה.
האם זה תקין להגדיר בתלוש את השעות הראשונות של המשמרת כ"שעות נוספות"
תודה מראש!



במידה והינך מבצע את השעות כחלק ממשרתך הן מהוות בסיס לחישוב התנאים הסוציאליים.
ככל שהמעסיק יסרב לתקן את הנושא אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה



שלום, לפני כשלוש שנים אני סיימתי לעבוד בעסק פרטי , שעבדתי בו במשך 15 חודשים, בדיעבד הסתבר לי שהמעסיק לא העביר כספים לקרן פנסיה ואף כספים שניכה משכרי לא הועברו לקרן הפנסיה. אני פתחתי בתביעה משפטתית במטרה לקבל את הכספים הן שנוכו משכרי והן שהמעסיק היה אמור להפריש ולא הפריש.(מסרתי למזכירות בית המשפט את כל המסמכים הנדרשים) אני מעוניין שבית המשפט יפסוק לי בנוסף לכספים שמגיעים לי , גם פיצויי הלנה. אומנם בכתב התביעה בטפסים מטעם בית המשפט יש אופציה לסמן במשבצת אם אני מגיש גם תביעה להלנת פיצויי פיטורין וסימנתי שכן. אבל מעבר לכך לא רשמתי כלום.
האם בנוסף לכך אני יכול לצרף מכתב לכתב התביעה בו אני "מבהיר" לבית המשפט שאני מבקש לקבל גם פיצויי הלנה , על כספי פיצויי הפיטורין שעד עכשיו לא קיבלתי וגם על הכספים שלא הופרשו לפנסיה?
כך שבית המשפט יהיה בסמכותו לפסוק לי פיצויי הלנה במידה ויראה לנכון בכך?
כי הבנתי שבית דין לא יכול לפסוק לי משהו כל עוד לא ביקשתי, האם מכתב בו אני מציין במפורש שאני מבקש לקבל פיצויי הלנה על הזמנה שעבר , יביא לכך שיהיה בסמכותו של בית המשפט לפסוק לי גם פיצויי הלנה?



די ברישום שעשית בטופס כדי שביה"ד יתייחס לכך כאילו הדבר נתבע



שלום רב יש לי עוד חודש דיון ועדיין לא נשלחו זימונים לעדים לא לעדי התובעת ולא לעדי הנתבעת. הצד השני צריך להגיב לבקשה של התובעת עוד 7 ימים. מה עושים במקרה כזה מי דוחה את הדיון הצדדים. או השופט? תודה



השופט בדרך כלל אינו נוקט ביוזמה לדחית הדיון אם לא מקבל בקשה מסודרת.



שלום , המעסיק הושיב אותי לעדכן חוזה לאחר שינוי בתנאי השכר, ללא הכנה מראש לכך. בחוזה הוכנס במפתיע שינוי בו פרק הזמן שעליו אני צריך להודיע טרם עזיבה הוא ארוך ב50% משהיה.. אני לא מוכן לכך. האם מדובר בהפרה משמעותית של תנאי העבודה והרעה בתנאים? מה האפשרויות העומדות בפני?
תודה



לא חד משמעי, במיוחד אם אם ההודעה המוארכת הינה הדדית.



המעסיק שומר לו הזכות להודיע בפרק זמן שהוא שליש ממה שאני מחויב לו. אין הדדיות.



במידה וההודעה המוקדמת המוארכת אינה הדדית, ספק אם היא עומדת בתנאי החוק והפסיקה.
הגישה הרווחת כי לא ניתן להתנות על חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות ולקבוע תקופת הודעה ארוכה יותר.
יש כמה פסקי דין שהכירו בתנאי שמדובר בתניה הדדית



האם ביטול חוזה לפני תחילת עבודה בפועל נחשב להתפטרות?
שואלת על מנת לוודא זכאות לדמי אבטלה



לאור העובדה כי יחסי העבודה טרם החלו נראה כי במקרה זה, הדבר אינו רלוונטי מבחינת המוסד לבטוח לאומי והדבר לא יחשב כהתפטרות.



«   «הבא   | 42 | 41 | 40 | 39 | 38 | 37 | 36 | 35 | 34 | 33 | 32 | 31 | 30 | 29 | 28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close