פורום דיני עבודה
בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.
שלום
עובדת חודשיים וחצי במקום עבודה. נקראתי למנכל לשיחה שלא מרוצים מעבודתי (שיחה ראשונה) עניתי נקבעה שיחה נוספת עם המנכ״ל שבה נאמר שאין כימיה לדבריו משהו פשוט לא עובד ולא נמשיך ביחד ביקשתי אולי למלוא תפקיד אחר הוא אמר שבינתיים נשמור ביננו ויעזור לי לחפש אחרי 5 ימים התקשרה הסמנכלית והודיעה שהחליטו לסיים את עבודתי אקבל 3 ימי הודעה מוקדמת ו 3 ימי חופש ולפנים משורת הדין עוד 3 ימי עבודה. ביקשה שנוציא מכתב שזו החלטה משותפת סירבתי וביקשתי מכתב פיטורין. בינתיים הודיעו לכולם שעזבתי ואז נשלח אלי בקשה לחתום על כתב ויתור שאין לי תביעות כל שהן . ללא שימוע כנדרש , האם חוקי? האם יכולה להתנגד?
האם 2 השיחות עם המנכ״ל אחת במשרד ואחת בלובי מלון יכולות להיחשב לשימוע?
בנסיבות תארת והותק הנמוך ניתן להתייחס לשיחה עם המנכ"ל כשיחת שימוע למרות שלא נעשתה בדיוק לפי הכללים
לטעמנו סיוכיי תביעה במקרה זה נמוכים
שלום. האם חברת מיקור חוץ בעולם ההייטק (ממנה אני מקבל שכר) רשאית לדרוש סכום **מלא** עבור עלות הכשרה (שבלי קשר לשאלה - לא תרמה למילוי התפקיד במקום העבודה בשום אופן ולא קשורה לתפקיד עצמו אני ממלא).
השאלה שלי היא: האם ה"קנס" שאותו התחייבתי לשלם בחוזה באם אעזוב את מקום העבודה בטרם ימלאו 24 חודשים צריך להיות יחסי בהתאם לוותק שלי? כלומר, האם אני צריך לשלם את מלוא הסכום למעסיק גם אם חלפה חצי מתקופת ההעסקה? למיטב ידיעתי זה אמור להיות יחסי בהתאם לוותק ודרישת המעסיק לתשלום מלא של הקנס עד היום האחרון אינה חוקית.
אשמח לתשובה, תודה!
ניתן לקזז עלות הכשרה אם היא נותנת לך תעודה מקצועית בה הינך יכול להשתמש במקום אחר, הקיזוז בדרך כלל אמור להיות יחסי לתקופה בה עבדת, אך לא תמיד.
נשמח לעמוד לרשותך 035174455
שלום, אני מקבל כרגע דמי אבטלה בסך 330 שקל ביום. הבנתי שבלשכת האבטלה לא ניתן לשלוח אותי לעבודות שמשלמות לי פחות ממה שהייתי אמור לקבל מהאבטלה.
חשוב לי לציין שאני מעל גיל 35. אם 330 שקל ביום יוצאים כ-8,580 בחודש של 26 ימי עבודה, האם זה אומר שלא ניתן ללשכה לשלוח אותי לעבודות שמשלמות לי כ-11 ברוטו, שהם כ-8,500 נטו?
תודה
ככל שתועסק בכבודה בה השכר נמוך יותר השכר יקוזז, תשומת הלב כי דמי אבטלה מהווים 75% מהשכרהקובע וקיזוז אם הינךועבד הינו 100%
הי, עזבתי את מקום עבודתי לפני 3 חודשים. אני רוצה לדעת אם סעיף 7 - אי תחרות בחוזה העבודה
יש לו תוקף?
עבודה בחברה בלבד; אי-תחרות
העובדת מתחייבת כי לא תעבוד, לא תהיה שותפה, לא תיעץ ולא תעסוק, במישרין ו/או בעקיפין, בין
בעצמה ובין באמצעות תאגידים או כל גוף אחר שבשליטתה, בעיסוקים הקשורים ו/או המתחרים
ישירות בפעילות החברה, וזאת במהלך תקופת העסקתה בחברה או עבורה )הכוללת לצורכי סעיף זה
גם את כל זמנה הפנוי של העובדת לאחר שעות העבודה, בסופי השבוע, בחגים וכיוצ"ב(, וכן במשך 6
חודשים לאחר תום העסקתה בחברה מכל סיבה שהיא
העקרון שנותנים לסעיפי אי תחרות משקל נמוך אם בכלל, יחד עם זאת קיימים מקרים בפסיקה שנותנים תוקף ואי תחרות ואף מחייבים בסכומים משמעותיים בגין הפרה. מומלץ לקבל יעוץ אישי בעניין
נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה טלפון לתאום 03-5174455
שלום, אני עובד כיועץ חיצוני בארגון שהוא עמותה, כבר שבע שנים.לאור שינוי בהרכב ההנהלה נראה שהמגמה היא לפטר אותי ובינתיים היחס הפך לבלתי נעים במיוחד. אני בהסכם יועץ חיצוני ומשולם בחשבונית מדי חודש. הסעיף על סיום הוא בהתראה של שבוע. אני תוהה האם בעצם הם מתנהגים כך כדי שאניח מפתחות ואלך כי אולי אחרי כמה אני זכאי באופן כלשהו לפיצוי כלשהו או שלמרות השנים זה לא משנה והתראה של שבוע תופסת כמו בהתחלה? מציין כי איני יודע בארגון אלא מגיע לפגישות ע"פ קריאה ועושה מלאכתי מרחוק תוך דיווח שוטף. לא ברור לי הסטטוס שלי והאם אחרי כמה שנים יש זכויות כלשהן. האם פשוט לעזוב או לחכות שהם יפטרו כדי שאוכל לדרוש אם אכן יש מה. תודה רבה.
שלום, אני עובד כיועץ חיצוני בארגון שהוא עמותה, כבר שבע שנים.לאור שינוי בהרכב ההנהלה נראה שהמגמה היא לפטר אותי ובינתיים היחס הפך לבלתי נעים במיוחד. אני בהסכם יועץ חיצוני ומשולם בחשבונית מדי חודש. הסעיף על סיום הוא בהתראה של שבוע. אני תוהה האם בעצם הם מתנהגים כך כדי שאניח מפתחות ואלך כי אולי אחרי כמה אני זכאי באופן כלשהו לפיצוי כלשהו או שלמרות השנים זה לא משנה והתראה של שבוע תופסת כמו בהתחלה? מציין כי איני יודע בארגון אלא מגיע לפגישות ע"פ קריאה ועושה מלאכתי מרחוק תוך דיווח שוטף. לא ברור לי הסטטוס שלי והאם אחרי כמה שנים יש זכויות כלשהן. האם פשוט לעזוב או לחכות שהם יפטרו כדי שאוכל לדרוש אם אכן יש מה. תודה רבה.
לא מן הנמנע כי אתה זכאי לזכויות של עובד שכיר, כדי לברר את מעמדך יש לבצע בחינה של נתוני ההתקשרות ועמידתך במבחנים החיוביים והשלילים שנקבעו בפסיקה.
אשמח לעמוד לרשותך לפגישת יעוץ ובדיקה של הסטטוס שלך והאופציות העומדות לרשותך
טלפון לתאום 03-5174455
שלום . היה לי ויכוח עם המנהל שלי נאמר לי על ידו "את יכולה ללכת עכשיו הביתה , מחר אל תגיעי אשלם לך את יום החופש ונשוחח שתחזרי "
ביקשתי את הנאמר בכתב והוא סירב . נכנסתי לדווח על השיחה למנהל הכספים וובנוסף עדכנתי כי אבדוק האם ההתנהלות כבילה /חוקית והלכתי .
לאחר שעתיים הוא שולח לי הודעה ומתכחש לנאמר על ידו ומצוטט משפשט "לכי הביתה תחשבי על הדברים מחר נשוחח"
מניחה שהנחו את המנהל לרשום את מה שרשם . השאלה היכן זה מעמיד אותי מבינה ה חוקית התנהלות האירוע ווסילוף הדברים והאם ההתנהלות כשם שנעשתה חוקית .
כפי שציינת מילה כנגד מילה, בכל מקרה גם אם הדברים נאמרו כפי שציינת אין בדבר כל עבירה, מותר למעסיק להוציא את העובד לחופשה כפויה
שלום רב,
אני מעוניינת להתפטר לצורכי טיפול בתינוק בן 8 חודשים וחצי. האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים מלאים כדין מפוטרת לטובת הטיפול בילד או שפיספסתי את המועד?
תודה רבה!
שלום. אני עובד במקום עבודה כבר שנה ויש לי ימי חופש צבורים. במהלך השנה הסכמית עם המעסיק שהחופשה השנתית תפוצל כך שאני אקח כמה ימים בכל פעם (לפי הצורך שלי).
עכשיו המעסיק הודיע לי ששבוע הבא הוא מוציא אותי לחופשה של יום אחד על חשבון ימי החופשה שיש לי במסגרת חופשה יזומה על ידי מעסיק (בערב חג בו אנו עובדים בדרך כלל). האם מותר לו להוציא אותי לחופש יזום ? אני התנגדתי אבל הוא אומר שזה מותר לו על פי חוק. (וגם הוסיף שהסכמנו שהחופשה השנתית שלי לא רציפה).
שלום
החברה שמעסיקה אותי החתימה אותי על מסמך של תשלום על שעות נוספות ושעות כוננות. ההתחשבנות היא רבעונית.
החברה קבעה שמסך השעות הנוספות שעשיתי בחודש יופחתו שעות של ימי מחלה/חופשה וזה בנוסף להורדת ימי חופש/מחלה ותשלום של 50% החל מהיום השני של ימי המחלה.
כלומר אני משלם על ימי חופשה מחלה גם כל חודש וגם בהתחשבנות הרבעונית עבור השעות הנוספות.
האם זה חוקי לפי דיני עבודה להחתים אותי על כזה דבר?
הסיכום הוא חוקי במובן שאינו נוגד חוק כלשהו, השאלה האם יעמוד במבחן משפטי, הנושא אינו חד משמעי, יש שמאשרים הסדרים כאלה ובלבד שלא יפחתו מהשעות הנוספות שהיו אומורות להשתלם ויש שאינם מאשרים בטענה כי מדובר בהסדר אורך טווח ומתמשך, חודשים ששהית במחלה וקיבלת ביתר יתקזזו עם חדשים בהם ביצעת יותר ש"נ
שלום רב.
אני מעסיקה ורק לאחרונה גיליתי את האופציה של שליחת עובדים לחופשה מרוכזת על חשבון מכסת ימי החופשה שלהם בימים של ערב חג בו גם ככה אנו מאפשרים לעובדים לא להגיע למי שרוצה להתארגן לערב חג (או כי חבל להפעיל את הסניף בערב יום כיפור וכו') היינו נדיבים עד כה עם ימי החופש שלא הורדנו מהמכסה וגם לא דרשנו לנצל בסוף שנה ואפשרנו צבירה משנה לשנה, אך מכסת ימי החופש אצל העובדים גדולה מאד מאד ונוכחנו לגלות שזה פוגע בעסק כשעובד החליט לנצל זאת לרעה ופתאום קם ויצא ל 30 ימי חופש...
השאלה שלי היא- האם ניתן לקזז ממכסת ימי החופש רטרואקטיבית את הימים שהעובד לא הגיע לעבודה? ואם כן, עד כמה רטרואקטיבית?
תודה
כעקרון מי שקובע את ימי החופשה הוא המעסיק, העובד לא יכול לצאת לחופשה לחודש ללא אישור של המעסיק.
לעניין ימי החופשה שלא הורדו מהמכסה אם מדובר בטעות ניתן לתקן אותה, בדיעבד
אם מדובר בהסכמה לא ניתן לתקן בדיעבד.
ניתן לתקן את המכסה והצבירה בהתאם להוראות הצבירה של חוק חופשה שנתית, החל מהשנה השוטפת לא ניתן לתקן בדיעבד.
מומלץ לקבל יעוץ פרטני כדי לבדוק את כל היבטי התשלום לעובדים, נראה כי הדבר יכול לחסוך סכומים משמעותיים.
משרדנו מתמחה בייצוג מעסיקים מהגדולים במשק, ונשמח לעמוד לרשותכם בעניין זה טלפון לתאום 03-5174455, 0526096699
לפי החוק - ספירת ימי מחלת העובד מתחילה מהיום הראשון שבו העובד נעדר מעבודתו? או מהיום הראשון למחלתו?
לדוגמא:
ימי עבודה קבועים א - ה.
אישור מחלה מיום שישי
זאת אומרת יום שישי זה היום הראשון או מיום ראשון זה היום הראשון לספירה)?
ימי עבודה קבועים א - ה.
אישור מחלה מיום שישי
זאת אומרת יום שישי זה היום הראשון או מיום ראשון זה היום הראשון לספירה?
ואז 50% מיום ראשון בשבוע יום שני והלאה 100%?
לכבוד: עו"ד מנהל הפורום.
שלום רב
מבקש לומר תודה על הפורום והאפשרות לפנייה - יישר כוח.
*אני מקבל קצבת נכות 100% צמיתה ולא עבדתי משנת 2000.
אני מבקש לצאת לעבוד (חוק לרון)
לפני שבוע עברתי ראיון עבודה
ונשאלתי שאלות שהשבתי בכנות.
ולדעתי הכשילו אותי ולעניות דעתי
לצערי יחזרו ויכשילו גם בעתיד.
1. מה הסיבה לקבלת קצבת נכות
2. מה הבעיה הרפואית לקצבה
3. מאיזה שנה אתה לא עובד
4. האם תסכים לעבור ותאפשר
בדיקת רופא תעסוקתי (השבתי בחיוב.
*לעו"ד. האם הסעיפים הנ"ל 4/1
שנשאלתי הם מותרות וחוקיים ?
בתודה מראש
בכבוד רב
השאלות מותרות אך ורק אם הן רלוונטיות למשרה המוצעת, אחרת הן שאלות אסורות ומעידות על אפליה בקבלה לעבודה. ככל שמדובר בשאלות לאדם בעל נכות הן גם בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה לבעלי מוגבלויות. במידה ונשאלת שאלות לגבי מצבךל הבריאותי שאינן נובעות מהגדרת התפקיד מדובר בעבירה וניתן להגיש תביעה.
שלום
קודם כול תודה על המענה המהיר והמקצועי.
אני בחלד ורוצה לעבוד מהבית עם תלוש במקום עבודה נוסף בזמן החלד.
שאלותי-
1.האם מותר להאריך את החלד במקום עבודה הנוכחי ובמקביל להתחיל לעבוד במקום עבודה נוסף?והאם אני חייבת להודיע למקום עבודה?
2.האם תלוש במקום עבודה נוסף בחלד פוגע בתשלום חלד שקיבלתי מביטוח לאומי?
בעצם האם יש קשר בין החלד כרגע לעבודה נוספת בחלד
תודה
חל איסור לעבוד בתקופת חופשת הלידה, לעניין החופשה ללא תשלום התשובה אינה חד משמעית לטעמנו חל איסור לעבוד בתקופה זאת ובכל מקרה אם תעבדי נראה שיש צורך בקבלת אישור המעסיק
הנני עובד כנציג שירות לקוחות כאשר בתחילת יום עבודה עליי לפתוח מחשב ואת המערכות שאיתם אנו עובדיפ כבר משעה 07:50 ותחילת השיחה הראשונה מתקבלת כבר בשעה 08:00.
המעסיק לא מוכן לשלם לעובדים לפני 8 ויוצא שאנו עושים פעולות לפני תחילת העבודה ללא תשלום, האם חוקי?
אני עובדת 4 פעמים בשבוע (ימי עבודה ראשון עד שישי - משתנה)
אם יצאתי למחלה למשך 9 יום כיצד אקבל תשלום על מחלה?
האם רגיל כל ה 9 נספרים לי?
(יום מחלה ראשון ללא תשלום, שני שלישי חצי, רביעי מלא?)
מספר ימי המחלה אשר ינוכו ממכסת ימי המחלה היא כל ימי המחלה למעט ימי המנוחה השבועית והחגים כפול היחס בין מספר ימי העבודה שעבדת לפני המחלה לחלק למספר ימי העבודה האפשריים, ככל שהינך עובדת בימי המנוחה לא יקוזזו ימי מנוחה
החישוב כפיע שציינת יום ראשון ללא תשלום השני והשלישי 50% הרביעי והלאה 100%.
שלום.האם פיטורין לאחר לידה מחייבים הודעה מוקדמת כמו פיטורין רגילים?ובמידה ואני מתפטרת בשביל לעבור למשרה קטנה יותר זה נחשב לשם שמירה על הילד והאם בכלל אני אמורה להסביר למעסיק מה הסיבה להתפטרותי?תודה
התפטרות עד 9 חדשים לאחר הלידה לצורך טיפול בילד מזכה בפיצויים. הקטנת משרה הינה לצורך טיפול בילד. צריך לפרט לצורך טיפול בילד
היי.
אני עובדת במשרה מלאה חמישה ימים בשבוע. (משכורת חודשית קבועה)
ביום חמישי חליתי (אני יודעת שעל יום מחלה ראשון אין תשלום)
היום יום ראשון, עדיין לא שבתי לעבודה (ויש לי עוד כמה ימים להחליף בבית)
האם שישי ושבת נחשבים כימים של ה 50% תשלום (ואז לא מורידים מהמשכורת כי גם ככה זה לא ימי עבודה) והחל מיום א' זה תשלום מלא או שימים א' + ב' הם הימים של ה 50% תשלום?
אודה לתשובתכם
יו יום חמישי לא מגיע תשלום ינוכה יום אחד מהשכר, שישי שבת ימי מנחה לא מגיע תשלום אך לא ינוכה דבר, יום ראשון תשלום 100%.
הרעת תנאים במקום העבודה
רק כי העזתי לבקש זיכוי על נעל שרכשתי וכבר באותו החודש נהרסה
ושלא בכוונתם לזכות אותי.
עובדת במקום כבר שנה וקצת על תקן חצי משרה (3 פעמים בשבוע)
בעקבות הבקשה שלי נלקחתי לשיחה
משפילה שנאמר לי בתחילתה כי לא מדובר בשימוע
וכי הבוס מדבר בשם החברה עצמה,
נאמרו שם מילים קשות שמעלילות ומפקפקות בי ובהתנהלות שלי בעבודה,
שאני מדברת ללקוחות בחוצפה , שאני משתמשת בשפה לא ייצוגית " את מדברת בשפת ראשון לציון"
שאני הגורם לכך כי החנות נמצאת בירידה
וזאת למרות שאני בכלל על תקן חצי משרה (3 פעמים בשבוע)
באותו הרגע לא יכולתי לשאת יותר את האשמות המשפילות ומיד הגשתי מכתב התפטרות
ושלחתי הודעה ל2 המנהלים שלי כי ההתנהלות שלהם פגעה בי .
הם בתגובה הכחישו וטענו כי מדובר "במשוב מקצועי " ותו לא.
אני ממש אשמח לקבל ייעוץ לגבי הנושא
ומה אפשר לעשות כדי לא לאבד את הזכויות המגיעות לי?
נראה כי בנסיבות שנוצרו יקשה עלייך להוכיח את הקשר בין סקשת הזיכוי ושיחת המשוב, התפטרת מעבודתך ועלייך הנטל להוכיח כי מדובר בנסיבות מזכות, לאור הנסיבות נראה כי מדובר בגרסא מול גרסא
אם שבתי לעבודה שמונה חודשים לאחר שילדתי, ואני מתחרטת ורוצה להתפטר בדין מפוטר ולגדל את הילד האם זה אפשרי? או שבגלל ששבתי לעבודה ועבדתי כמה ימים זה מבטל את האפשרות?
אין מניעה להתפטר, יחד עם זאת חובה להדגיש כי ההתפטרות חייבת להיות לצורך טיפול בילד, תשומת הלב למועדים 9 חדשים מהלידה