פורום דיני עבודה

+ הוספת הודעה

בפורום דיני עבודה לעובדים ניתן לשאול שאלות ולברר מידע משפטי. כאן תוכלו לקבל מידע איכותי, מהימן ומעודכן בכל הנושאים החמים של דיני העבודה. שלכם ובשבילכם, משרד עורכי דין שלום בר.

הייתי בבידוד מ-8/1/21 עד-18/1/21 סה"כ 11 ימי בידוד.
התחלתח לעבוד בחברה ב-3/1/21.
בתלוש מופיע לי שני סעיפים מחלה 4+ והעדרות עקב מחלה.
מחלה 4+ שולם לי 6 ימי מחלה.
העדרות עקב מחלה קוזז לי מהתשלום 7 ימי מחלה,והיתרה לתשלום המינוס.
האם זה תקין הקיזוז שנעשה לי על סעיף העדרות עקב מחלה?
במידה וכן אנא הסבירו על אלו תאריכים קוזז הסכום.



התשלום הינו לפי חוק דמי מחלה יום ראשון ללא תשלום ימי שני ושלישי 50%, הקיזוז הינו של כל ימי המחלה



המעסיק הכניס אותי ליתרה שלילית בימי המחלה כי התחלתי,ובכל זאת הוא גם קיזז לי תשלום בגין 7 ימים ושילם לי עבור 6 ימים.
האם זה תקין?



אני מורה עובדת עירייה, אני רוצה להגיש תביעה לבית דין לעבודה כי הם הכירו לי רטרוקטיבית רק 7 שנים אחורה ולא 13 שנים אחורה כשהחזירו לי הפרשים .
היתה טעות פקידותית של העירייה כ"א בהוראה להזין לי וותק .בטעות הזינו לי לשוטף ולא החזר רטרואקטיבי אחורה. מדובר בוותק צה"לי. משרד החינוך כן הכיר בטעות ההקלדה והכירו לי והחזירו לי רטרואקטיבית הכל עד שנת 2010. העירייה החזירה הפרשים רק עד 2017 . הם לא הסכימו להעלות אותי לועדת חריגים כדי לתת לי פיצוי/שיפוי. האם בית דין לעבודה מטפל במקרים כאלה? איזה טופס תביעה עליי למלא ? כי הטופס שראיתי באתר הוא טופס של פיטורין/הפסקת עבודה. 
איזה טופס מתאים למקרה שלי כדי שאגיש תביעה מסודרת לבית הדין לעבודה? תודה מראש.



נראה כי הסיבה לתשלום בגדין 7 שנים בלבד הינו תקופת ההתיישנות. לאור מורכבות המשפטית הכרוכה בתקיפת ההתיישנות מומלץ לקבל יעוץ מעורך דין בתחום דיני עבודה, ולא להגיש תביעה באופן עצמאי
נשמח לעמוד לרשותך להגשת התביעה 035174455



לעורך דין שלום רב,
אני מזה 16 ימים בימי מחלה ויש לי אישור מחלה עבור כך, כתוצאה מכאבים בגוף. טרם יש לי תשובות מכיוון שבדיקות וצילומים
לוקחים זמן ויש לי בדיקות נוספות רק בעוד כמה חודשים. אשמח לדעת האם אני יכול להוציא תאונת עבודה כעת גם במידה ולאחר שהבדיקות והתוצאות יגיעו והכל יהיה תקין? האם המעסיק רשאי לראות את הסיכום הרפואי במצב שכזה ?
ושאלה נוספת במידה ומפטרים אותי אני יכול להוציא תאונת עבודה במידה וכן מצאו נזק בצילומים ובדיקות שיש לי לעבור?
בתודה
תומר



ככל שאתה סובר שמדובר בתאונת עבודה עליך להגיש תביעה למוסד לבטוח לאומי, ככל שיתברר בדיעבדכי אין מדובר בתאונת עבודה תוכל לחזור למעסיק ולדרוש דמי מחלה



שלום רב,

אני עובד מזה שנתיים במקום עבודה , לפני כ8 חודשים התחלתי ללמוד גם כן

וכתוצאה מכך ב3 ימים מתוך 6 ימי עבודה אני יוצא מוקדם מהעבודה לטובת הלימודים

האם בשבוע שלפני חג ובמועדי חג המעסיק יכול לחייב אותי לעבוד למרות שאני לומד?

בלימודים אין אפשרות להשלים את החומר הנלמד

לעובדים אחרים כן מאפשר זאת

אין לי חוזה חתום שיש לי לימודים כי הלימודים זה משהו חדש לאחר החוזה החתום

שרק התחלתי לעבוד שם אודה לתגובה

זאב



המעסיק קובע את צרכי העבודה ומועדיה, ואתה אמור לעבוד בהתאם להנחיותיו



שלום,
יש לי אישור מרופא תעסוקה לעבוד עד 4 שעות ביום.
האם מותר לי מבחינת החוק לעבוד מעל 4 שעות?
אני שואל כי המעסיק לא מאשר לי לעבור את ההגבלה הזאת מהחשש שהוא יעבור על החוק אם אעבור את ההגבלה שהרופא כתב.
כך שאם אני מרגיש טוב ורוצה להוסיף שעה או שעתיים, אני לא יכול וכשיש לי משהו לסגור הוא גם אוסר עלי למשוך עוד כמה דקות.

מה אומר החוק לגבי זה ומה אני יכול לעשות כדי כן להוסיף שעות כשאני יכול?

תודה



אם תעבוד מעבר לאישור הרופא אתה חשוף לתאונות אטו מחלה בגינה לא תהיה מכוסה בבטוח . מומלץ לגשת לרופא ולקבל אישור חדש



סיכמתי חודש קודם עם המעסיק על תאריך להפסקת עבודה בעוד כחודש
וכשהגיע המועד להפסקת העבודה חליתי
האם אני זכאי לימי מחלה מהמעסיק



שלום וברכה!
בחוזה שלי מול המעסיק סוכם על 8 וחצי שעות עבודה ליום שמתוכן חצי שעה הפסקה שאם אשאר אז במקום העבודה אקבל על זה תשלום ואם לא אז לא. לאחרונה המעסיק העלה טיעון שהתשלום על ההפסקה אמור להיות כבונוס ולכן הוא לא צריך להוסיף על זה גמל. האם אכן כך? ומה אם כבר תקופה ארוכה הוא כן שילם ועכשיו מפסיק, האם זה נחשב להרעת תנאים?



כדי שההפסקה תעמוד בכללים שנקבעו בפסיקה, המעסיק אינו יכול לקבוע מה תעשה בזמן זה ואינו יכול לכפות עליך לשהות במקום העבודה. במידה והנך מחוייב להשאר במקום העבודה נראה כי אין מדובר בהפסקה בה אתה רשאי לעשות כרצונך, ומכאן אתה זכאי לשכר והשכר חייב בתנאים סוציאליים



תודה על המענה המהיר.
רציתי להבהיר שהמעסיק לא מחייב להישאר בהפסקה במקום העבודה, אלא שהוא מוכן לשלם על ההפסקה רק אם אבחר להישאר, וכאן השאלה איך יש להתייחס לתשלום.



שלום רב,
אני עובד בחברה ממשלתית דרך חברת כח אדם (מיקור חוץ) , לא באחד מהענפים :מחשוב, שמירה, נקיון
לאילו תנאים אני זכאי לקבל מתוך כלל התנאים שמקבלים עובדי החברה הממשלתי שבה אני עובד ?



הדבר תלוי בעיקר בהסכם בין החברה הממשלתית וחברת כח האדם
כעקרון חוק קבלני כח אדם חל גם על המדינה, בצו ההרחבה בענף קיימת החרגה. לטעמנו הינך זכאי לתנאי שכר שהתאם למשרה דומה במקום בו הינך מועסק אך לאור המורכבות המשפטית של הדברים התשובה אינה חד משמעית וניתנת לפרשנות לכאן או לכאן



עוברת גירושין קשים. במקום עבודה דורשים ממני לעבוד חלק מהמשרה במקום שאני לא רוצה. מעסיק הציע לי לרדת באחוז המשרה אם אני מעוניינת להמשיך לעבוד אצלו ולא מעוניינת לעבוד חלק מהשעות במקום שלא מתאים לי.
להחליף עבודה תוך כדי תהליך גירושין זאת לא אופציה כרגע.
האם קיים חוק שמגן על העובד בתהליך גירושין או מצב נפשי מורכב מפני שינוי משרה או מפני פיטורין ?



במידה וחלה הרעה מוחשית בתנאי ההעסקה אינך חייבת להסכים , עלייך להתריע טרם התפטרות ולאפשר למעסיק לתקן את ההרעה
גירושים כשלעצמם אינם מזכים בדבר במהלך העבודה ואים מקנים הגנה מפני פיטורים
ככל שעקב תהליך הגרושים מצבך הבריאותי/ נפשי אינו תקין הינך יכולה לפנות לרופא ולהמציא אישור רפואי



האם עובד שעבד 11 חודשים בחברת קבלן כמו שמירה , והמנהל החליף את חברת השמירה בחברה חדשה , כך שהעובד עבר לעבוד בחברת שמירה החדשה בתום 11 חודשי עבודה , יהיה זכאי לפיצוי פיטורין כאילו עבד שנה בחברה הקודמת ?



אני עובדת 42 שנים במועצה האזורית , בעת מעבר ימי מחלה מרישום ידני לרישום ממוחשב דרך התלוש שכר נירשם לי ניצול של 700 ימי מחלה .
עירערתי על כך הביאו לי מדגמית ניצול מספר ימים שלדעתי לא משקף את המציאות, ביקשתי את כל ההיסטוריה ונאמר לי שהארכיב הוצף ואין נתונים.
איך עלי לפעול מהן זכויותי?
אודה לחוות דעתכם



מתי קרה הארוע ?
אם טרם החלה התיישנות ( 7 שנים ) יש להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לאחר פניה בכתב למעסיק
אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה , טלפון לתאום 03-5174455



שלום שמי אשר עובד קבלן במקום ממשלתי ביטחוני בהתחלה עובדי מפעל ועובדי קבלן אסרו לנו לבוא עם טלפון עם מצלמה לאחר מכן התירו לעובדי מפעל לבוא עם טלפון עם מצלמה ולעובדי קבלן רק טלפון בלי מצלמה לאחר מכן התירו רק לשלושה מעובדי הקבלן לבוא עם טלפון עם מצלמה .אני רואה בזה אפליה בין עובדי מפעל לעובדי קבלן כמו שאני שווה חובות גם שווה זכויות לדוגמה אוסרים עלי ולעובד מפעל לטוס לטורקיה ושימוש בטלפון עם מצלמה לעובד מפעל מתירים ועלי אוסרים.



נראה כי מדובר באבחנות הנובעות מעצם היותכם עובדי קבלן דבר אשר יש לו היבטים בטחוניים, מכיון שמדובר במפעל בטחוני ספק רב אם בית הדין יתערב בשיקולי ביטחון של המפעל.



שלום,
אני עובד בתחום השמירה והאבטחה (יש הסכם קיבוצי),
ברצוני לשאול אם מותר למעסיק לעשות איתי חוזה שבו כתוב שהוא יכול לשלול לי את פיצויי הפיטורים (שמוענקים ע"י סעיף 14), גם במקרים מינויריים כמו "חריגה מנהלי עבודה", או אפילו "בקשה של הלקוח להפסקה מיידית" של עבודתי כשומר אצלו (הרי יש ללקוח ולחברה המעסיקה שלי אינטרס שכך יהיה)?

תודה,
עידו



המעסיק אינו יכול לשלול את פיצוי הפיטורים במקרים שציינת, אלא במקרה של עבירת משמעת חמורה כהגדרתה בסעיפים 16,17 לחוק פיצוי פיטורים. בכל מקרה בענף השמירה פיצוי הפיטורים המלאים מופרשים לקרנות.



עובד ביקש כחודש מראש 14 ימי חופש ואושרו לו, עדיין לא יצא לחופשה לחו"ל. בזמן שעד היציאה לחופשה קיבל הצעה לעבור לחברה אחרת העובד חתם על חוזה חדש העובד הודיע למעסיקו מעסיקו אמר לו שאינו יכול לצאת לחופשה אע"פ שאישר אותה כי הוא חייב לתת 30 ימים הודעה מוקדמת ודרש שיתן לו 30ימים האם זה נכון? האם ימי החופשה (14) יכולים להיות חלק מההודעה המוקדמת להתפטרות או שהמעסיק צודק ולא ניתן לחפוף ביניהם



כאשר המעסיק אישר החופשה לא ידע מנושא ההודעה המוקדמת, לגיטימי שהמעסיק יבקש חפיפה עם המחליף בהתאם לחוק



עשיתי הכשרה של 4 שעות לאיזה עבודה , לא התחלתי לעבוד , כי לא נראתה לי העבודה , עשיתי רק את ההכשרה , בסופו של יום המעסיק הוציא לי תלוש שבו ניכה לי את כל החמש שעות של ההכשרה , כלומר לא נכנס לי כלום ושום דבר , לטענתו ניכה את ההכשרה , האם זה חוקי להוציא תלוש ולנכות את כל הכסף ? כלומר - לא הכניסו לי שקל אלא ניכו את הכל ...



יש לבחון את הסכם ההעסקה ומה מהות ההכשרה שעברת



הגיע אלי מכתב מביטוח לאומי שלפני שלוש שנים בחודש שביעי שנת 2020 קיבלתי שכר בגין עבודה באיזה חברה , לאחר בירור מעמיק עם החברה התברר שיצא תלוש אך לא הוכנס כסף , השאלה , מה לעשות ? הבאתי להם ראיה מחשבון בנק שבחודש זה לא נכנס כלום ושום דבר , מה ניתן לעשות עוד . ? איך ניתן להוכיח ?



הדווח לבטוח לאומי נעשה לפי הברוטו בתלוש ולא בהתאם לתשלום בבנק שיכול היות לאחר ניכויים אפס או שלילי



אבל לא הוכנס כסף , בכלל, דהינו יצא תלוש ומשכורת לא נכנסה ... וביטוח לאומי רואה תלוש וחושב שמשכורת נכנסה ומשכורת לא נכנסה בחודש שביעי שנת 2020



במידה והשכר לא שולם יש להגיש תביעה כנגד המעסיק, אם מדובר בנושא של זכויות בפרוק,\ יש להביא ראיות על כך שאכן לא הופקד
נראה כי נכון לקבל יעוץ אישי כדי להבהיר את הסיטואציה ולתת לה פתרון, אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה
טלפון 03-5174455



שלום, כשאני רוצה לממש ימי חופשה שהצטברו לי, אלא שחלקם הצטברו כאשר השתכרתי לפי 35 לשעה וחלקם כאשר כבר היתה לי העלאה בשכר ל40 לשעה, האם התשלום עבור הימים הממומשים צריכה להיות בהתאם, או שמתייחסים לגובה השכר שבזמן מימושם שזה 40 לשעה בלי קשר לתקופת ההצטברות?



על פי ס. 10 לחוק חופשה שנתית ערך יום חופשה הינו בהתאם לשכרו היומי הממוצע כפול ימי החופשה כולל ימי מנוחה
השכר היומי הממוצע מחושב לפי סה"כ השכר בשלושה החדשים האחרונים לחלק ל 90



שלום, בחוזה שלי מול המעסיק נקבע ששעות העבודה שלי הן בימים א-ה מ7:30 עד 16:00 כולל חצי שעה הפסקה במקום על חשבון המעסיק (סה"כ 8.5 שעות בתשלום). לאחרונה הוא העלה טענה שעל ימי חופשה חגים בחירות ומחלה שבהם אין עבודה בפועל, הוא לא אמור לתת בגינן תשלום לפי 8.5 שעות אלא רק לפי 7.75 שעות כי לטענתו יש לנכות 45 דקות של הפסקה. כעת הוא גם רוצה לחשב את כל אותם ימי חופשה וחגים וכו' במשך 3 וחצי שנות עבודתי אצלו שבהם לטענתו שילם בטעות לפי 8.5 שעות כדי להחזיר לו את ההפרש. שאלותיי הן: א. האם בכלל טענתו צודקת? ב. על הצד שכן, האם ניכוי התשלום על ההפסקה באותם ימים לא אמור להיות רק לפי חצי שעה, שזה בעצם זמן ההפסקה שהיה בימי העבודה בפועל? ג. גם זה רק אם טענתו צודקת, מה לגבי הימים שהוא כבר שילם עליהם?



כדי לתת מענה מלא יש כמובן לעיין בהסכם, אם אכן כך הוגדר בהסכם אין מדובר בטעות והמעסיק אינו יכול לקזז מדיעבד. המעסיק רשאי לשנות את תנאי ההסכם לעתיד וההחלטה שלך האם להסכים ולעבוד באותו מקום



שלום
האם ניתן לנצל ימי מחלה בהודעה מוקדמת ?מה אומר החוק לגבי תשלום במצב כזה ?



ניצול ימי מחלה באופן פיקטיבי מהוווה עבירה. אין מניעה כאשר מדובר במחלה אמיתית המגובה באישור רפואי



בוודאי שיש אישור
השאלה כיצד זה מחושב ? האם ההודעה המוקדמת תארך במס הימים של המחלה ?
האם התשלום עבור אותם ימים זה תשלום מלא ?



התשלום לפי חוק דמי מחלה, תקופת ההודעה המוקדמת אינה מוארכת



אני עובדת בעבודה זמנית שאורכה הוא לא יותר משלושה חודשים , לפני שבועיים גיליתי שיש עובדים שמקבלים שכר גבוה יותר למרות שהם עושים את אותו תפקיד , אין להם וותק יותר ממני , השאלה אם יש לעשות משהו בנדון , כי אחרי הכל מדובר בעבודה זמנית אך עדיין מרגישה חוסר הוגנות



אם מדובר בהפליה על רקע מגדרי, ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה



ואם זה לא קשור למגדר , אלא יש כאלה שמקבלים יותר ויש כאלה שמקבלים יותר , למרות שהם בעלי אותו וותק ואותו תפקיד האם זה חוקי ? האם יש עילה לתביעה ?



אין חובה לשלם שכר שווה לעובדים, אם מדובר באפליה בעילות שרשומות בחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ניתן להגיש תביעה, אחרת מותר למעסיק לקבוע שכר שונה לעובדים שונים



«   «הבא   | 71 | 70 | 69 | 68 | 67 | 66 | 65 | 64 | 63 | 62 | 61 | 60 | 59 | 58 | 57 | 56 | 55 | 54 | 53 | 52 | 51    הקודם»   »
כניסה מנהל

Close